Книгата на ум ни учи, с нея всеки може да сполучи!

 

 

 

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,

през 2016 година Регионална библиотека Търговище Ви предлага достъп от интернет страницата си www.libtg.info до обновения ЕЛЕКТРОНЕН КАТАЛОГ вижте тук ...

Тодоровден


„Българският дух – възроден и безграничен. Нематериалното културно наследство в гр. Търговище – България и гр. Търговище - Румъния“

Проект реализиран с подкрепата на Програма „Културно наследство“ на Национален фонд „Култура“

 

      Проектът цели да се съхрани творческия гений на културните ни традиции на регионално и международно ниво и предаването на ценностния характер на българската самобитност.

      Извършено е задълбочено проучване и документиране на българския обичай Тодоровден с цел запазване на родовата памет сред етническите българи на територията на България и Румъния.

      Проектът повишава информираността на обществото по отношение значимостта на културното многообразие и историческата памет като се осигурява обществена видимост, творческо въздействие и знание за историческото наследство. Запазването на традициите и приемствеността между поколенията се мултиплицира и надхвърля националните ни граници, осигурява въздействие върху българските общности в чужбина – на територията на побратимения гр. Търговище, Румъния.

 

Възстановка на традиционния обичай Тодоровден, реализирана по проект „Българският дух – възроден и безграничен. Нематериалното културно наследство в гр. Търговище - България и гр. Търговище - Румъния“.

 

http://bit.ly/TodorovdenBulgaria

 

 

Традиционно честване на празника Тодоровден сред българската общност в гр. Търговище – Румъния. Заснемането на филма е осъществено по проект  „Българският дух – възроден и безграничен. Нематериалното културно наследство в гр. Търговище - България и гр. Търговище - Румъния“.

 

http://bit.ly/TodorovdenRumania

Facebook
Работен календар
Юни 2024
ПВСЧПСН
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
55.88% - 57
Да - в известна степен
21.57% - 22
Не - не съм
21.57% - 22

Общо гласове:102 - 99.02%

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!