Нови книги


ДЖЕФ КИНИ - ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ДРЪНДЬО №10 - ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ                              

Десетата част от поредицата разглежда темата добри ли са за децата „добрите стари времена“, които възрастните постоянно си спомнят с умиление, и протестът срещу израза „когато бях на твоите години“, с който винаги се посочва досаден пример за следване. Грег се заема с нелеката задача да обясни, че всъщност никак не е лошо да се живее с толкова много електронни джаджи и че това е част от човешката еволюция

 

ИВАН ДЬО МЮИ - ГРИЖИТЕ НА БЕЗГРИЖКО КН.1: СРАМ

Тази година на първия учебен ден никой няма да се отнася към Ло като към подгизнал дребосък, защото чадърът му се е обърнал. Никой няма да му се присмива, защото прекалено дълго е носил очилата си за гмуркане, в резултат на което е заприличал на енот. Никой няма да му прави забележка, че е с долнището на пижамата си. Не, дори Жан-Себастиан Сен-Пиер-Сен-Жак няма да може да се присмива на Ло. Защото хлапето има нов талисман и откакто го е наследило, му се случват само хубави неща...

 

ИВАН ДЬО МЮИ, ЖАН МОРЕН - ГРИЖИТЕ НА БЕЗГРИЖКО  КН. 2 КАТАСТРОФА

Вече трийсет минути държа опашката на моето куче вирната нагоре с надеждата акито да излезе. Готов съм цялото да го уловя. Но господин Плондер изглежда не бърза. Ло отново е изгубил своя безценен талисман. В действителност този път го е глътнал Плондер. Откакто хлапето наследява този скъпоценен камък, животът му става по-хубав от всякога, но сега, когато е изгубен някъде в червата на Плондер, какво ли ще се случи с него? Ло не иска и да си помисли за това. Все пак татко е категоричен, талисманът ще се появи отново, само трябва търпение...

 

МАЙКЪЛ БОНД - ПАДИНГТЪН И МАРМАЛАДЕНИЯТ ЛАБИРИНТ

Вече повече от 50 години подвизите на Мечето Падингтън радват малки и големи от цял свят. А ето и дългоочакваната четвърта книжка за малките читатели от 2 до 6 години. Господин Грубер иска да покаже на малкия си приятел прочут лабиринт, но шумна тълпа туристи предпочитат да ги покани на чай. За щастие Падингтън винаги намира изход от положението!

 

 

МАЙКЪЛ БОНД - ПАДИНГТЪН СЕ РАЗВИХРЯ

Вече повече от 50 години подвизите на Мечето Падингтън радват децата от цял свят:

 - За половин час дори Падингтън не може да се развихри! - каза госпожа Браун. Ала кой друг може да качи косачката на господин Къри на дървото или да подпали брадата на Дядо Коледа?

 

ЕЛЕНА ПАВЛОВА – КАМЕН И ПИРАТИТЕ ОТ 5 Г

Добре дошли в 5 г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството.

 

 

 

ИЪН УАЙБРОУ - МАЛКИЯТ ВЪЛК. ГОРСКИ ДЕТЕКТИВ

Гopcката дeтeктивcка агeнция "Жълти oчи" c дeтeктиви Mалчo, Bик, Гpамадан и Пepушан, e гoтoва да ce заeмe c най-заплeтeнитe и тpудни за pазpeшаванe cлучаи в Cтpашната гopа. Какъв e тайнcтвeният лeтящ пpeз нoщта мeхуp? Защo пpeз цялoтo вpeмe изчeзват малки живoтни? Пpиключeния и кoваpни планoвe ви oчакват на cтpаницитe на тази книга. Cъc cпeциалнoтo учаcтиe на дeтeктив Шepвълк Xoлмc.

 

Приключения, рискове, вълнуваща международна мисия… всичко това очаква дванайсетгодишния круз коронадо, след като напуска дома си в Хаваи, за да постъпи в престижната Академия на изследователите. Там ще се обучава заедно с още двайсет деца от целия свят като част от следващото поколение велики изследователи.

 

 

КИРСТЕН ДЖОН - АЗ, КОТАРАКЪТ ШЕВИ И НАЙ-МЛАДИЯТ ДЯДО НА СВЕТА

Помощ, дядо се развилня! Всъщност той просто искаше да вдигне на крака стария си котарак Шеви с някакъв специален тоник. Обаче нещо се обърка и… Бам! Внезапно се сдобих с дядо на моите години. На котарака също не му се размина – пораснаха му твърде много зъби и заръмжа почти като тигър. А и дядо започна да се държи от странно по‑странно… Олеле!

ЛИДА ПАНТЕЛЕЕВА - ИЗГУБЕНАТА МЕЛОДИЯ НА ДУХЧЕТО ЙОЙО

Малко духче и приятелите му се срещат с вещица, пингвин пингвин и фея и още сто неща, за да намерят отдавна забравена мелодия. Забавно приключение, през което децата ще научат много полезни неща за музиката.

 

 

ТУРЮН ЛИАН – РЕЗЕРВНА ПРИНЦЕСА

Алис Андершен е срамежливо момиче, което най-много мрази вниманието на околните. Ето защо се радва, че ще играе задните крака на коня в представлението за края на учебната година. Самата мисъл да се поклони накрая, я смущава, да не говорим пък да каже нещо или след това да сервира торта на възрастните с усмивка на уста. За щастие, не е необходимо да излезе сама на сцената, за да пее и играе пред цялото училище. За това ще се погрижат останалите от класа - тези, които обичат да бъдат в светлината на прожектора. Алис е само статист - резервна принцеса.

 

БИАТРИКС ПОТЪР - ПРАСЕНЦЕТО БЛАНД, МУСТАКАТИЯТ САМ, ШИВАЧЪТ ОТ ГЛОСТЪР

Творчеството на Биатрикс Пoтъp е известно с веселите истории включващи животни като основни герои. Самата тя като дете прекарвала летните ваканции като си играела с куп домашни любимци. През годините тя пише десетки детски книжки, които бележат световен успех и се превеждат на много езици.

 

ЛОРЪН СЕЙНТ ДЖОН   -  СВЕТЕЩАТА РЕКА

Приключенията на Лора Марлин нямат край!

След Тайната на малкия залив и Отвличане в Карибите, вижте в какво ще се забърка в Светещата река. Заклетият враг на Лора Марлин – мистър А., е зад решетките, а тя няма търпение да замине на училищна екскурзия в Австралия. Броени часове след пристигането си обаче получава предупреждение, което на пръв поглед изглежда свръхестествено и е последвано от поредица странни случки. Лора е убедена, че има връзка между тях, но никой не ѝ вярва. Дали ще успее да разбере кое е истина и кое – не, преди да е станало твърде късно?

 

ОЛГА ЕПИФАНОВА - НЕВЕРОЯТНО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЗЪБЛАНДИЯ

 Книга за здравето на детските зъби

 Скъпи приятелю, добре дошъл в Зъбландия!

 Разходката из нашата страна е не само весело приключение, но и възможност да научиш много нови и интересни неща. Ако си наблюдателен пътешественик, веднага ще забележиш, че всичко, което се случва с жителите на Зъбландия, се случва или може да се случи и... с твоите собствени зъби!

 

ЕМИЛИ ХОКИНС, ТОМ АДАМС  - ПЪТЕШЕСТВИЕ С ДИСКАВЪРИ ЕКСПРЕС

 Предстои ви интересно пътешествие назад във времето и по целия свят, но има едни проблем… Професорът, който    ръководи експедициите с Дискавъри Експрес, е изчезнал. Можете ли да помогнете на екипажа да разшифрова  загадките, за да го открие и да осъществи пътуването му без да се отклони от набелязания маршрут?

 

 

 

ОТКРИВАТЕЛИ - ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

 Енциклопедия с капачета за човешкото тяло.

 

 

 

ФРИДЕРУН РАЙХЕНЩЕТЕР - КАК ПОРАСТВАТ МАЛКИТЕ ДЕЛФИНИ

 Разказ за делфините и удивителния свят на морето. Един ден в синия безкрай на морето се ражда малко делфинче.   Колко добре плува още от първия си ден! Наоколо гъмжи от живот - риби, калмари, морски костенурки, китове... Но морето е пълно и с опасности, затова малкото делфинче неотлъчно следва майка си. Докато порасне, ще трябва да научи много неща. Светът на морето е пълен с тайни, които ще откриете заедно с делфинчето, докато то расте и се учи.

 

 

КРИСТОФЪР ЕДЖ -  KАК ДА СТАНЕШ СТРАХОТЕН #АВТОР

 След успеха на „Как да пишем страхотни истории“ е време за крачка напред. Новият наръчник по творческо писане на Кристофър Едж и експертите от Оксфорд е предназначен за всички тийнейджъри, които мечтаят да са успешни #автори. Тук ще откриете съвети, препоръки и вдъхновение за създаване на романи, фенфикшън, телевизионни сценарии, радиопиеси и сюжети за видеоигри.

 

 

ЛЮБОМИР НИКОЛОВ - БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ И ЛЕГЕНДИ - КНИГА 1

 Сладкодумният разказвач Любомир Николов спира писателското си перо на знакови събития, които ще запознаят децата с ханове и царе, с битки и победи, с мигове на изпитания и на триумф. Любознателните читатели ще научат, че също като приказка историята на България е скътала мъдростта на вековете, нашепва за славни времена и горди герои, предупреждава и носи поука.

 

 

РОТРАУТ  СУЗАНЕ  БЕРНЕР  -  ЛЕКА НОЩ, ЧАРЛИ!         

Всяка вечер все същото: Чарли не иска да си ляга. Затова татко Никел го повежда на приказно пътешествие с влак. След много приключения, те най-сетне достигат крайната спирка: детската стая.

 

 

МЕГАЧУДЕСАТА НА КАЛИНКАТА И ЧЕРНИЯ КОТАРАК   

През деня тя е Маринет – на пръв поглед съвсем обикновено момиче, но в живота й има тайна, за която никой не подозира. Ето ги тях, тук са сега – Калинката и Котарака. Прочети историята и влез в техния мегачудесен свят!

Facebook
Работен календар
Юни 2024
ПВСЧПСН
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!