Новини


Авторска изложба колажи на арх. Стилиян Николов

Новини >> Актуални новини
16 May 2018, 12:57:00

Културният календар на РБ „П. Стъпов ” бе обогатен с още едно интересно събитие -  авторска изложба колажи на арх. Стилиян Николов. Открита на 15 май в Арт галерията на библиотеката, експозицията представя над 30 атрактивни творби, впечатляващи със своята своеобразна изразност и неподражаем стил.

Посетителите на изложбата бяха силно впечатлени от оригиналните изразни средства и техника на изпълнение на творбите, обединяващи елементи и похвати от няколко визуални изкуства. Нещо повече - картините са уникални най-вече по своя замисъл, изграден на принципа на една „отворена концепция”, която приканва зрителя да стане „съавтор” на художника, като доизгради и доразвие в съзнанието си неговата идея. За това допринасят характерната двусмисленост, която присъства в сюжетите, както и многопластовото внушение – впечатленията, получени от пръв поглед, не остават същите след по-внимателно вглеждане, като често, след кратък размисъл, представата за образите може да се окаже доста по-различна. Авторът дръзко и безцеремонно прелива границите между живопис, фотография, сценография, илюстрация и реклама по същия майсторски начин, по който умело жонглира с представата ни за приказно и реално, минало и съвременност, класика и модернизъм. С неподправен талант и очевидно забавлявайки се, той е създал едно съвременно, интелигентно и свежо изкуство, пълно с препратки към различни географски ширини, епохи, личности и култури.

Архитект Стилиян Николов за първи път гостува със самостоятелна изложба в РБ „П. Стъпов ” - Търговище. Представените на експозицията колажи са ярка провокация към въображението на зрителите и много приятна изненада за любителите на изобразителното изкуство, поднесена с изтънчено чувство за хумор, творческо намигване и шеговита закачка към гражданите на Търговище.

 Назад
Facebook
Работен календар
Юли 2018
ПВСЧПСН
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!