Новини


„Зелена детска академия” - обновената зала в Дeтския отдел на Регионална библиотека „Петър Стъпов”

Новини >> Архив 2013 г.
16 Dec 2013, 23:00:00

На 16.12.2013 г. тържествено бе открита обновената зала в Дeтския отдел на Регионална библиотека „Петър Стъпов”, в която малките читатели могат да играят, учат и общуват. Това е един чудесен коледен подарък за децата на Търговище, който те получават, в резултат на защитения и реализиран от екипа на библиотеката проект „Зелена детска академия”. Това е проект по програма „Глобални библиотеки – България” и  Грантова схема за финансиране на иновативни проекти-2013 г.

    Като резултат от реализирания проект децата получават:

  • модернизиран и обновен сайт на библиотеката със специално отделено място за тях – „Детски свят”, където могат да намерят много забавления за свободното време, помощ при подготовката за училище, информация за всичко ставащо и предстоящо в библиотеката
  • електронно издание „Природните богатства на Търговищкия край”
  • експедиции - „История в скалите”, „Ценим историята” и „Забележителности в Търговищки  регион”– обучения на фотолюбители за работа с дигитална фототехника.

   В красивата и обновена зала, в приятна обстановка, с кътове за четене, наподобяващи горска полянка с дърво и пънчета за сядане под него; с компютри и плазмен телевизор; с интересни познавателни игри; с места за рисуване и други занимания, децата ще получават знания, поле за изява, ще разширяват своите умения и разбира се много ще играят. За приятната атмосфера в залата много допринасят изрисуваните стени, върху които със старание и любов се трудиха децата от Школа за изобразителни изкуства към ОДК – Търговище и Школа за изобразително изкуство „Артея”.

   За откриването на залата на поканата на библиотеката се отзоваха партньори, доброволци, дарители и приятели, благодарение на които се осъществи този проект. Директорът на библиотеката, г-жа Росица Куцарова, благодари за помощта и връчи на всички значки – „посланик на библиотеката”.

   Специален гост на събитието бе един от дарителите и народен представител от „Коалиция за България” - Явор Куюмджиев, който поздрави всички присъстващи и пожела успех на начинанието.  

  Назад
Facebook
Работен календар
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!