Новини


Малчуганите от ДГ "Пчелица" се включиха в първото издание на "Ден на четенето в България"

Новини >> Актуални новини
16 Nov 2023, 23:00:00
Лъчезарните малчугани от ДГ "Пчелица", се включиха в първото издание на "Ден на четенето в България". #ДенНаЧетенето2023.
На 17 ноември наши колеги посетиха I група "Мечо Пух", с ръководители г-жа Н. Марова и г-жа М. Славева и III група "Слънчо", с ръководители г-жа Св. Иванова и г-жа И. Дочева.
В малката група ни посрещнаха приказни герои. С широки усмивки и пухкави костюмчета децата изслушаха приказката за "Грозното патенце", а после се надпреварваха да отговарят на нашите гатанки. Използвайки за пример прочетеното, научихме какво са доброто, толерантността и приятелството!
На децата от трета група прочетохме стихчета от книгата "Мечтатели" от Албена Фурнаджиева и разказахме по картинки поучителната приказка за "Грозното патенце". Темата за добротата отново бе обсъдена, като споменахме и за значението на Деня на толератността, който отбелязахме на 16 ноември.
Благодарим на нашите малки #Читатели за прекрасната среща! #Четенетодававъзможности
Инициативата Ден на четенето - България се организира от фондациите „Четене“ и „Детски книги“ и от сдружение „Книги и четене“ с подкрепата на „Stiftung Lesen“ – Германия. Партньори на инициативата са Фондация „Глобални библиотеки – България“, Българската библиотечно-информационна асоциация, Асоциация „Българска книга“, „Аз чета“, „Bookmark“ и „Площад Славейков“.

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Юни 2024
ПВСЧПСН
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!