Новини


Маратон на четенето- кмета на Търговище др. Дарин Димитров чете на деца

Новини >> Актуални новини
10 Apr 2019, 15:03:00

На 10 април децата от  първи г клас на I ОУ „Христо Ботев” с класен ръководител г-жа Ваня Таскова гостуваха на д-р Дарин Димитров, кмет на община Търговище. Срещата бе част от 8-та национална кампания „Походът на книгите” и 14-то издание на националния Маратон на четенето, в който РБ „Петър Стъпов” се включи за поредна година, заедно с още 110 библиотеки от повече от 80 градове и села в цялата страна.

Кметът любезно поздрави първокласниците с добре дошли и веднага им сподели, че още от малък много е обичал да чете книги. Той довери на малките си гости, че сред най-любимите му книжки са тези с български народни приказки, защото в тях има много истина, поука и мъдрост. С усет и емоция домакинът прочете на децата, насядали в кръг около него, една от най-популярните и харесвани приказки, създадени от нашия народ. Захласнати от интересната история и очаровани от сърдечното посрещане, малките гости пожелаха да демонстрират своите собствени умения за четене, показвайки завидни резултати в интерпретирането на текста. Те получиха искрени похвали не само от д-р Дарин Димитров, а и от Секретаря на община Търговище - г-жа Христалина Халачева, както и от г-жа Станислава Солакова – Главен експерт „Връзки с обществеността”.

В края на срещата всеки първокласник получи книжка с приказки - подарък от кмета на община Търговище, след което всички обещаха, че ще посещават често библиотеката, за да четат най-интересните и шарени книжки.

Събитието, организирано от РБ „Петър Стъпов”, е свързано със стратегията ú за насърчаване на ранното детско четене и е част от кампанията „Походът на книгите” и Маратона на четенето. То има за цел чрез личния пример на популярни и успешни личности от гр. Търговище да внуши на децата, че четенето е истинска ценност дори в дигиталната ера и е нещо изключително важно за тяхното интелектуално и емоционално развитие, както и за личностното им израстване.

 Назад
Facebook
Работен календар
Август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!