Новини


На 10 и 11 март в Регионална библиотека "Петър Стъпов" ни гостуваха учениците от V в, V г и VI в клас на Първо СУ "Св. Седмочисленици" - Търговище

Новини >> Актуални новини
12 Mar 2021, 10:41:00
На 10 и 11 март в Регионална библиотека "Петър Стъпов" ни гостуваха учениците от V в, V г и VI в клас на Първо СУ "Св. Седмочисленици" - Търговище, с класни ръководители г-н М. Хараланов, г-жа М. Маринова и г-жа В. Иванова.
Повод за посещението им е самоинициатива, свързана с модула „Библиотеките като образователна среда“ от националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката. По този модул училищата могат да организират различни инициативи, свързани с четенето, повишаване на грамотността и формиране на умения за учене през целия живот съвместно с обществени библиотеки.
По време на срещата ни учениците имаха приятната възможност да обиколят цялата библиотека и да разгледат отблизо всеки отдел. Колегите ни бяха щастливи и развълнувани да обяснят за работата си и важността на библиотекаря като професия и призвание. С цел да бъдат мотивирани, да внимават и слушат, учениците имаха учебна задача за това посещение под формата на въпросник, който децата попълниха в библиотеката. В него те написаха впечатленията си от най-старата книга в Регионална библиотека, която датира от 1815 г.; срещата им с касетки и грамофонни плочи, които оприличиха на големи дискове; търсенето на любими заглавия сред книгите и преоткриването на нови възможности за забавление при нас, включително и използването на нашият Информационен киоск. Учениците получиха безплатни читателски карти, които за някои бяха първи, а други с удоволствие споделиха, че са наши редовни читатели.
Очакваме следващата ни среща с нетърпение!

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Април 2021
ПВСЧПСН
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!