Новини


на 12 ноември 2014 г. се проведе вечер на колекционера с изложба под мотото: „Колекционерството – път към рекордите на Гинес”

Новини >> Архив 2014 г.
19 Nov 2014, 08:30:00

На 12 ноември 2014 г. в Регионална библиотека „П. Стъпов” се проведе вечер на колекционера с изложба под мотото: „Колекционерството – път към рекордите на Гинес”. Събра ни желанието да бъдем заедно с хора, които да споделят с нас своята страст към колекционирането на различни предмети, да станем съпричастни с личната им мотивация да правят това. Присъстващите споделиха мнението, че колекционерството е преди всичко състояние на духа. Човек осъзнава себе си, опознава света и получава възможността да се усъвършенства, а по този начин да променя и света около себе си.

Всъщност, поводът да организираме тази среща беше 60-годишния юбилей на една много специална и световно известна книга - „Книга на рекордите на Гинес”. Книгата за “най-най”, както често я наричат,  не само продължава да служи като непресъхващ източник на най-разнообразна информация‚ но и е важен стимул за човека в самоусъвършенстването и опознаването на околния свят и самия себе си. Тя държи рекорда за най-продавана автор


ска поредица книги. Именно затова днес се твърди, че “Книгата на рекордите на Гинес” отстъпва по популярност само на Библията и Корана.

Многобройната публика имаше възможност да гледа видео с някои впечатляващи световни рекорди, вписани в книгата и да види кои са 10–те уникални български рекорда. Голям интерес предизвика подредената изложба на колекции от различни предмети – книги за социалистическото кино и отделни личности в киното; значки; умалени модели на коли; моторчета; фонокарти; книжни пари и монети от близкото минало; сувенирни изгледи от различни знакови градове, местности и природни забележителности; календарчета; кибрити; марки; салфетки; гоблени; картини, рисувани с уникалната техника „енкаустика” и др. Притежатели на показаните колекции са учители и ученици от I СОУ „Св. Седмочисленици”, IV СОУ „Ив. Вазов”, пенсионерски клубове, клуб „Автомодели”, отделни граждани. 

 Назад
Facebook
Работен календар
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!