Новини


Отдаваме нашата почит към отдадеността на един български книжовник и апостол на библиотечното дело - г-жа Снежана Янева ( 8 март 1952 - 26 декември 2019)

Новини >> Актуални новини
31 Mar 2021, 12:46:00
Отдаваме нашата почит към отдадеността на един български книжовник и апостол на библиотечното дело - г-жа Снежана Янева ( 8 март 1952 - 26 декември 2019)
* ИСКРЕНО И ЛИЧНО ЗА СНЕЖАНА ЯНЕВА *
Росица Куцарова – директор на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ - Търговище:
"НЕ, не плача за СНЕЖИ, прекланям се, дълбоко и искрено се прекланям пред нея!
НЕ, не мога да забравя нито думите, нито усмивката, нито добрините, нито веселия ѝ нрав!
НЕ, няма да спра да си повтарям Уроците, които ми е дала – за професията и живота! – Например - за да проработят мечтите ти, изисквай винаги повече от себе си!
НЕ, не искам да повярвам, че я няма на този свят. Примерът ѝ е винаги жив у мен!
НЕ, СНЕЖКА не беше просто приятел, а верен приятел, който ни помага в трудни моменти и се радва заедно с нас, когато сме щастливи.
НЕ, СНЕЖИ не беше повърхностен, мекушав, безкомпромисен човек, а ЧОВЕК силен, честен, принципен, с огромно сърце, което може да събере и болката на другите. Тя беше винаги с готовност да се притече алтруистично на помощ и, подавайки ти ръка, да затвърди огромното уважение към себе си, примесено с приятелското ти чувство и благодарната ти обич, да те провокира и ти да станеш добър човек. СНЕЖИ носеше доброто в себе си и смело го показваше на света, така ненапразно живя. Доброто у нея имаше силата да размива всичко негативно, превръщайки го в позитивно. То обогатява човека, дарявайки го с онази божествена светлина, която пречиства и отблъсква всичко лошо, което се докосне до нея – това за мен е СНЕЖИ ЯНЕВА."
Снежана Янева е дългогодишен вдъхновен и всеотдаен ръководител на Българската Библиотечна Асоциация, на Фондация „Глобални библиотеки България“ и уважаван Директор на Информационния център при Посолството на САЩ в София. Честваме годишнината от рождението на една забележителна жена, на една българка с международен авторитет. която с ерудицията, родолюбието и инициативността си 30 години безвъзмездно работеше за модернизацията и демократизирането на библиотеките у нас.
За повече информация посетете Мемориалната страница „Снежана Янева“: www.snejana-ianeva.org

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Декември 2023
ПВСЧПСН
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!