Новини


Поетът Георги Атанасов представи новата си книга „70 стихотворения“ в Регионална библиотека "Петър Стъпов".

Новини >> Актуални новини
23 May 2022, 08:49:00
По повод 70-годишният си юбилей, на 17 май поетът Георги Атанасов представи новата си книга „70 стихотворения“ в Регионална библиотека "Петър Стъпов".
Присъстващите се насладиха на сладкодумието на автора, който разказа завладяващи лични спомени и истории, вдъхновили творчеството му. В книгата "70 стихотворения" поетът е подбрал произведения, писани през последните 40 години и включени в 10 предишни поетични книги от общо 14 издадени от автора. Първата "Думи за из път" е от далечната 1983 г., а последните стихотворения в сборника са от "Отвъд пътя", издадена през 2021 г.
В хода на нашата среща поздрав с авторско стихотворение за юбилея си поета получи от ученика Никола Киров, млад търговищки талант и вече носител на национални и международни награди за изящното си слово.
В премиерата специално участие взе г-жа Неда Антонова, която представи творчеството и личността на автора. С неподражаемата си харизматичност, тя представи творбите на г-н Атанасов с чувствителността и размаха на творец от висока величина.
След като г-н Георги Атанасов раздаде автографи на почитателите си, срещата ни завърши с разговор за бъдещите му планове и проекти, които ние ще чакаме с нетърпение!
Успешна творческа работа пожелаваме!
Информация за автора:
Роден е в Лом, живее в София, но от повече от 10 години всяко лято е в красивото село Стража в къща със 100-годишна история в подножието на Преславската планина. Всяка новоиздадена негова книга той представя както в София, Пловдив, в родния Лом, Видин, Плевен, така и в близките до сърцето му Търговище, Разград, Велики Преслав и Шумен.
Автор е на 14 книги (поезия, проза и стихове за деца), на текстове на детски песни, отличени на Международния конкурс във Варна заедно с композитора Илко Илиев от Габрово и е носител на национални награди за поезия. Член е на Съюза на българските писатели и е член на борда и секретар на Лигата на българските писатели в САЩ и по света.

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Юни 2022
ПВСЧПСН
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!