Новини


Представяне на новата книга на писателката Неда Антонова „Елегия. Когато баща ти е цар”

Новини >> Актуални новини
20 Dec 2022, 13:52:06
Две велики българки си дават среща в интригуващата книга на писателката Неда Антонова „Елегия. Когато баща ти е цар”. Книгата излезе в края на месец ноември и на 12.12.2022г. бе представена в Регионална библиотека „Петър Стъпов“.
Както всяка една среща с писателката Неда Антонова, така и тази беше завладяваща. Началото на дамското соаре постави маестра Росица Бояджиева с ефирно изпълнение на флейта.
В една уютна обстановка – сред свещи, книги, чаша вино и нежна мелодия, г-жа Антонова провокира своята публика с въпроса: „Какво е общото между царския дворец и циганския катун?“. След това писателката завладя дамите и господата със словата си за нови творчески светове, събития и неподозирани обрати в съдбите на двете героини – необикновени, очарователни и натоварени със своите специални мисии.
Елегия. Когато баща ти е цар“ - “Това е роман за властта. За опиянението от нея, за гибелната ѝ похот и за светлата сила, когато е в името на доброто. Това е роман за силата на родовата кръв, за миналото и бъдещето. Това е роман и за любовта. Две жени на върха на историческата пирамида. Едната е княгиня от царски род, другата е дъщеря на своето време. Между тях – шестстотин години. И двете имат власт, слава и пари. И на двете душите им са самотни. И те търсят на какво да посветят живота си. Пред едната цялото Търновско царство пада на колене и я изпраща в шатрата на султан Мурад. Другата сама принася живота си в жертва за доброто име на България пред света. Накрая и двете намират любовта – макар и по най-невъзможния начин. А после народът ги изпраща горко оплакани и ги съхранява завинаги в митовете и в спомените си. Елегия на властта, жертвата и самотата!”, анонсират сюжета издателите от “Хермес”.
Приятната вечер завърши с раздаване на автографи и размяна на топли и сърдечни пожелания между писателката и нейните почитатели.

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Юни 2024
ПВСЧПСН
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!