Новини


Протойерей Анатолий Тодоров бе гост на организираното от РБ,, Петър Стъпов" събитие ,,Маратон на четенето "под надслов,,Четем заедно, растем заедно"

Новини >> Актуални новини
12 Apr 2019, 14:07:00

    На 12 април Протойерей Анатолий Тодоров бе гост на организираното от РБ,, Петър Стъпов" събитие ,,Маратон на четенето "под надслов,,Четем заедно, растем заедно",част от 8-та национална кампания „Походът на книгите” и 14-то издание на националния Маратон на четенето.

    Отецът сърдечно посрещна децата от IV Б Клас на I СУ ''Свети Седмочисленици'' гр. Търговище с класен ръководител Ася Трендафилова. Емоционалната среща бе изпълнена изцяло с духа на наближаващия светъл православен празник Възкресение Христово. Отец Анатолий започна с прочит на глава от'' Библия за деца'', след като приключи прочита, направи кратко тълкувание на момента в който се описва Възкресението. Запленените маратонци вместо въпроси горещо започнаха да молят Отеца да им прочетет още една глава. Той прие, като преди това пожела да му изпълнят, това което те са приготвили по случай Рецитала, който всяка година изнасят в храм Успение на пресвета Богородица на Разпети Петък. Децата с много любов и умиление изпълниха  '' Via Dolorosa -Пътят на Скръбта''.  Протойерей Анатолий, каза че не знае кой е авторът на произведението, но то е изключително дълбоко описващо земния път на нашия спасител Иисус Христос. Отецът продължи с още една глава от Библията за деца, след което всяко дете имаше възможността да покаже гладко и изразително четене. Това стана в реално време, в обстановка на  мини маратон на четенето.

   Събитието, организирано от РБ „Петър Стъпов”, има за цел чрез личния пример на популярни и успешни личности от гр. Търговище да внуши на децата, че четенето е истинска ценност и е нещо изключително важно за  личностното им израстване. 

 Назад
Facebook
Работен календар
Август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!