Новини


Регионална библиотека "П. Стъпов" чества рождението на френският писател и фолклорист Шарл Перо

Новини >> Актуални новини
13 Jan 2023, 23:00:00
На 12 януари се навършиха 395 години от рождението на френският писател и фолклорист Шарл Перо. По този повод, с няколко поредни мероприятия, Регионална библиотека "П. Стъпов" чества рождението му.
В периода от 12 януари до 16 януари на посещение в библиотеката бяха ученици от I ОУ "Христо Ботев". Посрещнахме децата от III "б" клас, с класен ръководител г-жа Любомирова; III "в" клас, с класен ръководител г-жа Миланова; II "а" клас, с класен ръководител г-жа Михайлова; II "в" клас, с класен ръководител г-жа Груйкина; II "г" клас, с класен ръководител г-жа Андонова и II "б" клас, с класен ръководител г-жа Колева.
Всички деца имаха възможността да се докоснат до творчеството на Шарл Перо по забавен и запомнящ се начин. Заедно слушахме и гледахме приказки, а после четохме и отгатвахме откъси от любими произведения. Подготвената чудесна презентация от колегите в "Детски отдел" разкри любопитни факти от живота на писателя. В края на срещата ни всички деца имаха възможност да оцветят или нарисуват любимите си герои от приказки на Шарл Перо. Тези рисунки ще бъдат включени в обща изложба, също посветена на годишнината от рождението на писателя. Експозицията ще бъде подредена във фоайе I етаж на библиотеката и ще бъде свободна за посещение от всички, желаещи да й се порадват.
Заповядайте!

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!