Новини


Регионална библиотека "Петър Стъпов" отпразнува своя 60 - годишен юбилей и 155 години библиотечно дело в Търговище под мотото „Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – европейска лаборатория за креативност, иновации и таланти“

Новини >> Актуални новини
17 Jun 2019, 14:10:00

На 10 юни 2019 г. Регионална библиотека "Петър Стъпов",  най-големият регионален книжовен институт в Търговищко отпразнува своя 60 - годишен юбилей и 155 години библиотечно дело в Търговище под мотото „Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – европейска лаборатория за креативност, иновации и таланти“. Честването на срещата започна с тържествен водосвет за здраве и благоденствие, след което се излъчи специално видео посветено на  библиотеката - „60 години пазим магията на книгата жива!”. Сред присъстващите бяха представители на местната власт, директори на регионални библиотеки от страната, партньори на библиотеката, културни дейци от града, бивши служители, библиотекари от читалищни библиотеки и много приятели. Г-жа Росица Куцарова приветства всички гости, а в знак на благодарност връчи грамоти на най-изявените партньори и общественици, с които библиотеката е работила през годините. Почетна значка „Посланик на библиотеките“ получиха кметът на Търговище Дарин Димитров и областният управител Митко Стайков. Емилия Милкова, народен представител в 44-то Народно събрание и член на УС на ББИА, поздрави колегите от регионалната библиотека по случай празника им, а Спаска Тарандова, член на УС на ББИА, връчи плакета на ББИА. Празничната среща продължи с презентации, посветени на миналото и постиженията на РБ „Петър Стъпов”, а особено силно докоснаха всички присъстващи, думите на г-жа С. Теодосиева, разкриващи ни историята и предизвикателствата с които се е борила за изграждането на модерна библиотечна сграда. По повод юбилея в Арт галерията на културната институция беше открита изложба с детски илюстрации на акад. Румен Скорчев и Росица Скорчева. Изложбата беше представена от Ели Скорчева. В кратко резюме г-жа Скорчева посочи техниката с която са изработени илюстрациите, вдъхновението, което е довело до създаването им и по няколко интересни щрихи от живота на двамата художника. Всеки, които  желае да се наслади на шедьоврите, може да заповяда в библиотеката до 12.07.2019г.

 Назад
Facebook
Работен календар
Август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!