Новини


Регионална библиотека „Петър Стъпов“ - Търговище спечели и реализира три нови проекта.

Новини >> Актуални новини
23 Dec 2020, 17:15:00

Регионална библиотека „Петър Стъпов“ - Търговище спечели и реализира три нови проекта.

 

Спазвайки всички предписани мерки в условията на пандемия, не престана да обслужва своите читатели и потребители в електронна и дигитална среда. Обособи отделно работно място за приемане на заети библиотечни документи. Това работно място се оборудва изцяло по проект „Вписване на лица с трайни увреждания в екстремна и епидемиологична обстановка“, финансиран от Агенция за хората с увреждания, на стойност 9 834 лева.. Част от оборудването е Стерилизатор за книги с UV лампи, което позволява върнатите книги да се стерилизират на момента, а не да се карантинират 72 часа /според разпореждания на международната здравна организация/. Машината стерилизира 6 книги за 30 секунди и те са напълно обезпаразитени за ползване отново.

 

Другият реализиран проект „Библиотекари за социализиране на културно-историческо наследство чрез интерактивни технологии и мултисекторни сътрудничества“ , на стойност 5000 лева, е финансиран от Министерство на културата по Програма Регионална дейност. По този проект придобивката е СЕНЗОРЕН ИНФОРМАЦИОНЕН КИОСК. Това оборудване дава възможност в условията на социална и фактическа изолация гражданите и гостите на Търговище да се запознаят интерактивно с културните, историческите, природните забележителности в област Търговище, както и с личности, творци, свързани на Търговищкия край.

 

В навечерието на Коледа, Регионалната библиотека споделя задоволството си и от трети реализиран проект „Култура и духовност в здравословни условия“, на стойност 43 087 лева, финансиран частично от Фонд Условия на труд към МТСП. По този проект се реализира ремонт на течащия покрив и освежаване на работни и сервизни помещения.Назад
Facebook
Работен календар
Януари 2021
ПВСЧПСН
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!