Новини


Сборна група от трети класове целодневна организация при III ОУ „П. Р. Славейков“ посетиха библиотеката

Новини >> Актуални новини
22 Nov 2022, 15:39:00
На 18 ноември "Детски отдел" на Регионална библиотека бе посетена от ученици сборна група от трети класове целодневна организация при III ОУ „П. Р. Славейков“, с класни ръководители г-жа Е. Цонева, г-жа А. Салиева и старши учител г-жа Н. Хатиб.
Повод за посещението бе традиционният патронен празник на училището, който се провежда в продължение на една седмица и на който положихме начало днес. Имахме удоволствието да съчетаем всичко и с първо посещение на учениците в нашата институция, които бяха едновременно впечатлени и развълнувани. Също повод бе и 195-та годишнина от рождението на Петко Славейков (17 ноември 1827 г. – 1 юли 1895 г.) – родоначалникът на българската възрожденска литература и патрон на III ОУ, за когото колегите бяха подготвили витрина и децата разгледаха с жив интерес.
По време на срещата ни колегите от „Детски отдел“ представиха образователна презентация относно живота и делото на Петко Славейков, която включваше много интересни факти и въпроси, на които децата отговаряха с голямо желание. Учениците, от своя страна, ни поздравиха с песни, стихове и басни, които четоха и рецитираха с отработено майсторство. Едно великолепно изпълнение на химна на училището, за който гостуващите споделиха, че са спечелили награда в Израел, трогна всички присъстващи.
Традиционно, както на всички деца, които пристъпват прага на библиотеката за първи път, колегите обясниха за работата на библиотекаря, за фонда и начините да се заема литература от всички желаещи наши малки читатели.
Срещата ни приключи с обиколка и разглеждане на изложба от картини, част от Регионален детски творчески конкурс за рисунка, на тема: „Вълшебницата от Швеция – Астрид Линдгрен и вечните ѝ герои“, посветена на 115 г. от рождението на Астрид Линдгрен. Експозицията може да намерите изложена във фоайе на 2 етаж на библиотеката.
Благодарим за посещението и до нови срещи, дечица!

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Декември 2022
ПВСЧПСН
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!