Новини


Учениците от II СУ „Проф. Н. Маринов” се присъединиха към националния Маратон на четенето и кампанията „Походът на книгите”

Новини >> Актуални новини
16 Apr 2019, 09:46:00

На 12 април служители на РБ „Петър Стъпов” посетиха Окръжен съд Търговище, където присъстваха на интегриран урок по история и цивилизация, представен от ученици от II СУ „Проф. Н. Маринов”, дългогодишен партньор на библиотеката. Темата на урока бе 140 години от приемането на Търновската конституция, чието гласуване на 16-ти април 1879 г. от Великото народно събрание, е повод този ден да се отбелязва като Ден на юриста и съдебния служител. Отлично подготвени от преподавателите Катя Цветкова, П. Борисова и Е. Иванова, учениците представиха по интересен и увлекателен начин пред гостите някои малко известни, но много интересни факти и събития около приемането на първата конституция на България, нейните принципи и най-важните личности, свързани с нея.

Достъпно и увлекателно съдия Татяна Даскалова от Окръжен съд Търговище запозна гостите с начина на функциониране на съдебната власт в България, нормите на съвременното правораздаване и работата на магистратите. Искрен интерес сред младежите предизвика обрисовката ú на основните действащи лица в един съдебен процес, ролята на съдията, както и разположението на страните в съдебната зала.

С презентацията, посветена на 140 години от приемането на Търновската конституция, учениците от II СУ „Проф. Н. Маринов” се присъединиха към националния Маратон на четенето и кампанията „Походът на книгите”, в които РБ „Петър Стъпов” участва за 14-та поредна година.

 Назад
Facebook
Работен календар
Юни 2023
ПВСЧПСН
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!