Новини


Вдъхновения. Изложба на художнички от Търговище, посветена на 8 ми март

Новини >> Актуални новини
12 Mar 2018, 09:45:53

На 7 ми март Регионална библиотека „П. Стъпов” отново бе домакин на интересна артистична изява. В навечерието на Деня на жената откриването на изложбата „Вдъхновения” се превърна във вълнуващо културно събитие. За пръв път пред публика бяха представени картините на пет очарователни и много талантливи дами: Виолета Русева, Дарина Христова, Павлина Добрева, Петя Стефанова и Христалина Халачева. Всички те, заедно с господата Никола Петров и Румен Райнов,  непринудено въведоха посетителите в прекрасния и вълшебен свят на изобразителното изкуство.

Търговищките творци-дебютанти са на различна възраст, с различно образование, професия и специалност. Това, което ги свързва, е огромната им любов към рисуването, надхвърлила границите на обикновено хоби и превърнала се в непреодолим стремеж да изразят себе си чрез цветове и форми. Техният ментор, изтъкнатият художник Румен Райнов, магистър по пластични изкуства и член на СБХ, представи всеки един от своите възпитаници, като се спря подробно на характерните особености на творческия му натюрел и изграден индивидуален стил.

Сред многобройните гости на изложбата бяха кметът на град Търговище д-р Д. Димитров, представители на общинската администрация, местни творци, културни деятели, журналисти, любители на изкуството. Публиката не скри своето удивление и възхищение от висотата на творбите, които според нея са сходни на произведения от професионални художници.

Картините на даровитите художнички, изложени в Арт галерията на Регионална библиотека до 26 март, са много различни и разнообразни по тема, жанр, техника и маниер на рисуване. Приличат си по това, че са създадени с много талант, с много въображение и любов. Разбира се – и с много вдъхновениЯ.

 Назад
Facebook
Работен календар
Октомври 2018
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!