Новини


Висше образование в САЩ - уебинар „Съвети за успешни блогове”

Новини >> Архив 2013 г.
07 Jan 2014, 08:49:00

Днес Регионална библиотека “Петър Стъпов” в партньорство с българо-американската комисия за образователен обмен, организираха Уебинар „Съвети за успешни блогове”.

Целта на висшето образование в бакалавърските програми в САЩ е да подготви бъдещите лидери на глобалния свят. Ето защо американските университети търсят кандидати с отлични езикови умения и демонстриран интерес към потребностите на обществото. Чудесна възможност за усъвършенстване на уменията за писане на английски език и споделяне на преживявания и постижения дава блогът. Блогът е вид уебсайт, където се пише, както в дневник, а новите попълнения са в обратен хронологичен ред. Блоговете често предлагат коментари или новини за определена тема, като храна, политика, култура, екология, социални проблеми, икономика, градска и суб-култура, или местни новини; други служат като лични дневници. Типичният блог съдържа текстова част, снимки или рисунки, връзки с други блогове и уебсайтове, които по някакъв начин са обвързани с общата тематика на блога. Като цяло, този вид уебсайтове наблягат главно върху текста, но има и такива, които наблягат върху фотографията, аудио или видео файлове.

 

Как да създадем блог?

Каква платформа да използваме?

Какво да включим в своя блог?

Отговор на тези въпроси даде онлайн семинарът „Hints to Successful Blogging”, подготвен от американския помощник у

 

чител в АЕГ “Гео Милев” в Бургас Ана Андрюс.

Това е първата стъпка за младите кандидати, предстоят уебинари с още съвети как да увеличат шансовете си за постигане на добри резултати при кандидатстване в САЩ.

Интересът беше засилен, а желаещите повече от предвидените в залата места. С участието си в този уебинар, РБ „Петър Стъпов” допринесе за внедряването на ел-услугите в библиотеката, в помощ на гражданите.

 

 Назад
Facebook
Работен календар
Април 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!